Nyheter:

MILITÆRE: Nasjonalgarden holder vakt utenfor Kongressen i Washington D.C. etter stormingen av kongressbygningen forrige uke. Flere folk med bakgrunn fra politiet og militæret deltok i stormingen.
MILITÆRE: Nasjonalgarden holder vakt utenfor Kongressen i Washington D.C. etter stormingen av kongressbygningen forrige uke. Flere folk med bakgrunn fra politiet og militæret deltok i stormingen.

Militære blant de pågrepne etter stormingen av Kongressen

Minst 21 nåværende eller tidligere militær- og politifolk ble observert i eller rundt Kongressen under stormingen forrige uke. En av dem er pågrepet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg er over ti soldater og politbetjenter under etterforskning, viser en gjennomgang nyhetsbyrået AP har gjort.

I flere tilfeller så det ut til at de som stormet Kongressen, brukte samme taktikk og samme type skuddsikre vester og teknologi som politiet gjorde.

Amerikanske ekstremismeeksperter har i årevis bekymret seg for at høyreradikale militsgrupper og hvit overmakt-grupper radikaliserer og rekrutterer personer med bakgrunn fra politiet eller militæret.

Høyreradikale i militæret

– IS og al-Qaida ville siklet over noen med treningen og erfaringen til en amerikansk soldat. Disse folkene har evner som langt overgår det enhver utenlandsk terrorgruppe kan gjøre, sier Michael German, som er tidligere FBI-agent og stipendiat ved Brennan Center for Justice ved New York University.

Les også: USAs forsvarssjef fordømmer «oppvigleri og opprør» i Washington

En Pentagon-tjenesteperson sa til nyhetsbyrået AFP torsdag at forsvarsdepartementet har observert en økning i høyreradikal aktivitet i militæret det siste året, som også speiles i resten av samfunnet.

– Vi vet at noen grupper aktivt forsøker å rekruttere militærpersonell til sin sak, eller oppmuntrer medlemmene til å verve seg til militæret med formål å tilegne seg forsvarets ferdigheter og erfaringer, sa han.

Flere pågrepet

FBI har pågrepet mer enn 100 personer i forbindelse med stormingen av Kongressen, og de leter fortsatt etter personer som kan utgjøre en sikkerhetstrussel mot innsettelsesseremonien 20. januar.

Les også: – Trump kan opprette en reell sovende styrke i løpet en uke, sier Anders Romarheim.

FBI-sjef Christopher Wray sier mer enn 200 mistenkte er identifisert i forbindelse med opptøyene.

Powered by Labrador CMS