Nyheter

UTVIST: Tyrkia har utvist nærmere 8.600 fremmedkrigere på vei til Syria siden 2011.

Tyrkia har utvist mer enn 8.500 fremmedkrigere på ti år

Mer enn 8.500 utenlandske krigere er blitt utvist fra Tyrkia siden den syriske borgerkrigen begynte for ti år siden, ifølge landets innenriksdepartement.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Terrormistenkte fra 102 ulike land er blitt utvist, deriblant 1.075 fra EU-land. I løpet av de første ti månedene i år er 61 mistenkte fra åtte EU-land blitt utvist.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De til sammen 8.585 krigerne som er blitt utvist siden 2011 hadde forlatt hjemlandene sine for å slutte seg til grupper som Islamsk Stat og det kurdiske arbeiderpartiet PKK, samt deres allierte i Syria.

Les også: Hæren er bedre enn noensinne

Tyrkia har drevet tre ulike felttog i nord-Syria siden 2016, og er fortsatt til stede militært i Idlib-provinsen i nordvest.

I tillegg driver de militære operasjoner mot PKK nord i Irak. PKK regnes som en terrororganisasjon av de fleste vestlige land, og deres kamp mot tyrkiske myndigheter siden 1984 har forårsaket titusenvis av dødsfall.

Samtidig samarbeidet PKKs syriske fløy tett med USA i kampen mot Islamsk Stat i Syria.

Les også: Dette blir de viktigste målene for den nye sjefssersjanten i Forsvaret

Powered by Labrador CMS