Nyheter:

Tysk soldat på Nato-øvelse ble påkjørt og drept i Haltdalen i Trøndelag fredag kveld. Foto: Bundeswehr.

Tysk soldat omkom i ulykke

En tysk soldat ble påkjørt og drept i Haltdalen i Trøndelag fredag kveld, bekrefter både Nato og Det tyske forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En tysk Nato-soldat omkom etter å ha blitt påkjørt av en personbil i Haltdalen i Trøndelag fredag kveld. Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.40. Ifølge NTB var soldaten tysk.

– Et militært kjøretøy sto trolig i ro langs veien. En bilist kom nordover, foretok en unnamanøver og kjørte på en soldat, og vedkommende døde, sier operasjonsleder Øystein Sagen i Trøndelag politidistrikt til VG.Det tyske forsvaret - Bundeswehr - bekrefter lørdag på Twitter at soldaten som døde var tysk og tilhørte det femte kompaniet i den tyske 232 bataljon. Soldaten var i 20-årene og døde på ulykkesstedet. Det ble forsøkt førstehjelp.

Kompaniet var i ferd med å forflytte seg ut av øvingsområdet.

Drøyt 8000 tyske soldater har vært i Norge under Trident Juncture. Nå er flere av soldatene i ferd med å forlate landet.Nato har også sendt ut en pressemelding som bekrefter nasjonaliteten til soldaten.

Politiet vet foreløpig lite om hva som forårsaket ulykken, og hvorfor bilisten foretok en unnamanøver og traff soldaten. Bilisten ble avhørt på stedet.

Drøyt 8000 tyske soldater har vært i Norge under Trident Juncture. Her er et tysk kjøretøy på elvekryssing. Foto: Marco Dorow
Powered by Labrador CMS