Nyheter

FORHANDLINGER: Elon Musk mener at desto fortere det kommer en forhandlingsløsning, desto bedre er det.

Ukrainere raser mot Elon Musk etter Twitter-melding

Tesla-gründeren Elon Musk har fått et vell av rasende reaksjoner etter at han skrev på Twitter at Russland bør beholde Krim-halvøya.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Musk foreslår i meldingen en forhandlingsløsning på krigen som han vil at folk skal stemme ja eller nei til. Blant forslagene er at det skal holdes nye folkeavstemninger i de ukrainske fylkene som Russland har annektert, men da under FN-overvåking.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Gjør avstemningene i de annekterte regionene om igjen under FNs tilsyn. Russland drar hvis folket vil det. Krim blir en del av Russland, slik det har vært siden 1783 (til Khrusjtsjovs feilsteg).»

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har svart med en egen syrlig spørreundersøkelse på Twitter :

«Hvilken Elon Musk liker du best?» spør Zelenskyj. Deretter kan folk velge mellom alternativene «en som støtter Ukraina» og «en som støtter Russland».

Les også: Det amerikanske Forsvaret har mye å lære av privat romfartsselskap, mener Pentagon-direktør

Musks innlegg har også utløst et rasende svar fra Ukrainas ambassadør i Tyskland, Andrij Melnyk.

«Dra til helvete er mitt svært diplomatiske svar til deg, Elon Musk», skriver han og legger til: «Det eneste dette kommer til å føre til, er at ingen ukrainere noensinne kommer til å kjøpe din j … Tesla-dritt.»

Powered by Labrador CMS