Nyheter

ETTERFORSKES: Turister poserer foran inngangen til Windsor Castle. Det britiske forsvaret melder at de har satt i gang etterforskning etter at en mann fikk tilbringe natten på kasernen til vaktmannskapet, ved å utgi seg for å være prest.

Falsk prest fikk overnatte i britisk militærkaserne

Det britiske forsvaret har innledet etterforskning etter at en mann utkledd som prest overnattet sammen med gardesoldater som holder vakt ved Windsor Castle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen kom seg inn i kasernen ved å late som om han var prest. Der tilbrakte han natten sammen med soldatene som har som jobb å vokte over dronning Elizabeth.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Avisen The Sun og TV-kanalen Talk TV melder at mannen ble sluppet inn på Victoria Barracks i forrige uke etter å ha hevdet han var en venn av avdelingens feltprest.

Les også: Skuespiller i kampanje mot den britiske gardens hodeplagg.

Mannen fikk både mat og drikke på kasernen, og tilbrakte kvelden sammen med en rekke offiserer før han ble tilbudt overnatting. Han skal ikke ha vist noen form for legitimasjon eller adgangskort.

I en uttalelse skriver det britiske forsvaret at sikkerhetsbruddet er svært alvorlig, og at det vil bli iverksatt en grundig og prioritert etterforskning.

Ifølge flere britiske nettaviser ble politiet tilkalt morgenen etter og mannen ble fjernet, men ikke pågrepet. Dronningen skal ikke ha vært til stede i Windsor da den falske presten var i nærheten, da hun har tilbragt påsken og tiden etter på Sandringham House i Norfolk.

Windsor Castle er en av dronning Elizabeths hovedresidenser og hun tilbringer normalt mye tid der.

Vitoria Barracks er kasernene til regimentet Coldstream-garden, som er en av flere avdelinger som holder vakt i Windsor. Kasernen ligger bare rundt 400 meter fra slottet.

Les også: Så mange atomubåter entret norsk farvann i 2021.

Powered by Labrador CMS