Nyheter

STENGT: En bensinstasjon i Manchester er stengt for påfyll etter panikkhandling av drivstoff.
STENGT: En bensinstasjon i Manchester er stengt for påfyll etter panikkhandling av drivstoff.

Britiske soldater kan bli satt inn til å sikre bensinstasjon-forsyninger

Flere dager med lange bensinkøer og frykt for panikkhamstring gjør at den britiske regjeringen vurderer å sette inn hæren for å sikre forsyningen av drivstoff.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til å vurdere å sette inn soldater for å sikre leveranser til bensinstasjonene, ventes regjeringen å oppheve konkurranselovene for å la oljeselskapene dele informasjon seg imellom og prioritere hvilke deler av landet som har størst behov for påfyll. Det melder BBC.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hundrevis av soldater kan sendes ut for å levere drivstoff til bensinstasjonene som har gått tomme.

Årsaken er at mangel på sjåfører etter brexit har ført til at mindre drivstoff ble levert til landet. Det har igjen ført til panisk hamstring, og i tre dager har det vært lange køer ved landets bensinstasjoner, skriver Reuters.

Den britiske bensinforhandlerorganisasjonen (Petrol Retailers Association) advarer om at to tredeler av nesten 5.500 medlemsstasjoner har gått tom for drivstoff, mens resten er ventet å gå tomme snart.

Landet har over 8.000 stasjoner totalt.

Powered by Labrador CMS