Nytt om navn

PRESIDENTVERV: Trond Ingvar Vognild har nå tatt over presidentvervet i den militære idrettskomiteen.
PRESIDENTVERV: Trond Ingvar Vognild har nå tatt over presidentvervet i den militære idrettskomiteen.

Norsk major er blitt president i den internasjonale militære idrettskomiteen

Major Trond Vognild i Cyberforsvaret ønsker å introdusere militær femkamp for flere nasjoner og håper at Norge kan arrangere VM.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det føles spennende å ta over vervet som president CISM (Sport Committee Military Pentathlon), og det er med ydmykhet jeg tar over vervet etter oberstløytnant Alessandro Trono fra Italia, som har styrt idretten på en god måte de siste 14 årene, skriver major Trond I. Vognild i en e-post til Forsvarets forum.

Presidentvervet innebærer å følge opp juryen og reglementet i de fem idrettsgrenene som utgjør militær femkamp. De er rifleskyting, hinderbane, hindersvømming, håndgranatkast og terrengløp. I komiteen sitter medlemmer fra Brasil, Ecuador, Nederland, Tsjekkia, De forente Arabiske Emirater og Kina, i tillegg til en sekretær fra Østerrike.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Er det noe du ser fram til med dette vervet?

– Ja, det er flere ting; dialog med ulike land for å skaffe arrangører av fremtidige VM, og prøve å få balansert fordeling av mesterskapene på de ulike verdensdelene, sier han.

Vognild sier også at det hadde vært stas om Norge kunne ta på seg ansvaret for å arrangere VM.

– Jeg hadde blitt kjempestolt om et slikt arrangement hadde blitt holdt i Norge i løpet av min presidentperiode.

Vognhild sier at han ønsker å introdusere militær femkamp for flere nasjoner.

– Og jeg vil fokusere på nytteverdien femkjemperen har tilbake for landets militære styrker som en ressursperson innen de grunnleggende militære ferdighetene som idretten vår består av.

Powered by Labrador CMS