Nyheter

MOGADISHU: Væpnede grupper gjorde opprør i Mogadishu da president Mohamed Abdullahi Mohamed utvidet presidentperioden sin i april.

USA truer med sanksjoner hvis Somalia-valget utsettes

USA varsler sanksjoner mot Somalia hvis landet ikke overholder løftet om å holde valg 25. februar.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Valget i Somalia er mer enn ett år på etterskudd. USA er forberedt på å iverksette tiltak hvis valgrådets tidsfrist ikke overholdes, skriver det amerikanske utenriksdepartementets Afrika-avdeling på Twitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det var søndag at somaliske ledere kunngjorde at valget som skulle ha funnet sted i fjor, skal holdes 25. februar.

Les også: USA skal ha brukt missil utstyrt med «sverdblader» mot IS i Afghanistan

Mandatet til president Mohamed Abdullahi Mohamed, bedre kjent som Farmajo, gikk ut i februar i fjor. Det ble utsatt i april, en kontroversiell avgjørelse som utløste gatekamper i hovedstaden Mogadishu.

USAs frykt er at ytterligere utsettelser kan utløse ny uro i landet, der man ikke har hatt stabilt styresett på tre tiår.

Les også: Odd-Einar Nygård har hatt seks runder i Afghanistan

Den politiske situasjonen i landet har lenge vært spent. Spenningen økte etter at Farmajo valgte å suspendere statsminister Mohamed Hussein Roble på tampen av fjoråret. Roble svarte med å anklage presidenten for kuppforsøk.

Powered by Labrador CMS