Nytt om navn

STATSVITER OG HISTORIKER: Stig Jarle Hansen fra Horten har jihadistgrupper i Afrika som spesialfelt. Her holder han foredrag på Beredskapsdagen i 2016.

Norsk Al-Shabaab-ekspert har fått prestisjejobb

Du har kanskje sett ham på BBC eller Al Jazeera.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er veldig glad for å kunne meddele at jeg nå er en del av RUSI-familien, som Senior Associate Fellow, skriver Stig Jarle Hansen på Linkedin.

London-baserte RUSI står for Royal United Services Institute, og kaller seg for «verdens eldste og Storbritannias ledende tenketank innen forsvar og sikkerhet.»

Hansen skriver videre at RUSI er ledende både på store og små væpnede konflikter, og er rangert på andreplass globalt over tenketanker innen sikkerhet.

Frem til nå har han blant annet vært professer ved NMBU, Norges miljø- og og biovitenskapelige universitet. Ifølge deres nettsider jobber Hansen primært med temaer relatert til organisert kriminalitet, religion og politikk, inkludert religiøs terror og politisk teori.

Islamisme-ekspertens siste bok, «Al-Shabaab i Somalia», fikk varm mottagelse i prestisjetidsskriftene Foreign Policy og The Economist, ifølge NMBU. I tillegg har Stig Jarle Hansen dukket opp som intervjuobjekt hos CNN, BBC, Al Jazeera og Reuters.

Powered by Labrador CMS