Nyheter

LANDSSTYREMØTE: Landstillitsvalgte fra hele Forsvaret var samlet på landsstyremøtet den 22. og 23. september.

Soldataksjonen i 2022 skal handle om mangfold

På landsstyremøtet til de tillitsvalgte ble det vedtatt at de skal jobbe med mangfold i neste års soldataksjon. – Nødvendig, sier landstillitsvalgt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Mangfold er et viktig tema å jobbe med i samfunnet generelt, men kanskje i enda større grad i Forsvaret. Her bor vi tett sammen med mange ulike mennesker over lengre tid. Å lære om mangfold vil kunne skape et tryggere og mer inkluderende miljø, sier landstillitsvalgt Tord Kummeneje Eriksen til Soldatnytt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Temaet ble vedtatt av Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO), som onsdag og torsdag 22. og 23. september var samlet på landsstyremøte.

Psykisk helse, klima og miljø, fysisk helse eller mobbing og seksuell trakassering var andre temaer som ble stemt over.

Nødvendig

Eriksen skal lede arbeidsgruppen som skal jobbe med neste års soldataksjon. Han trekker frem årets aksjon «vi kjemper våre kamper sammen» som et godt eksempel på hva man kan utrette.

– Soldataksjonen 2021 omhandlet psykisk helse og har etter mitt syn gått bra. For den mottok vi Olafsprisen for selvmordsforebyggende arbeid. Her har vi satt fokus på psykisk helse, som viste seg å bli spesielt relevant i forbindelse med pandemien som brøt ut.

Les mer om dette: Soldataksjonen fikk Olafprisen for arbeid med å forebygge selvmord

Likevel er ikke arbeidet med psykisk helse for vernepliktige ferdig. Han peker på at årets tema gir et godt grunnlag til å bygge videre på arbeidet som ble lagt ned i år.

VIKTIG: Tord Kummeneje Eriksen (nr. 2 fra venstre) holder en orientering om neste års soldataksjon før de vernepliktige stemmer over tema.

– Psykisk helse, mobbing og seksuell trakassering er saker som har sammenheng med mangfold. Om vi lærer om mangfold kan vi skape et mer inkluderende og trygt miljø som vil gjøre at flere trives i Forsvaret og som kan forebygge uheldige situasjoner, sier han.

Forsvarssjefens nylige deltakelse i Pride-paraden er et godt eksempel på hvorfor dette er viktig, mener han.

– Det ble veldig godt mottatt hos mange. Samtidig ser vi at det også er en del negative tilbakemeldinger. Vi ønsker å presisere at Forsvaret står for mangfold.

– Blir utfordrene

Landstillitsvalgt Eriksen legger ikke skjul på at det kommer til å bli et krevende stykke arbeid som skal legges ned, men har troen på et godt resultat.

– Mangfold er et vanskelig tema å jobbe med, litt fordi det er så bredt. Likevel erfarer vi at de vernepliktige opplever det som nødvendig å belyse temaet. De tillitsvalgte rundt om i avdelingene er veldig flinke, og jeg tror at resultatet kommer til å bli veldig bra i godt samarbeid med dem. Jeg gleder meg til å starte arbeidet, sier han.

Les mer: Soldatnytt fortsetter publisering med Forsvaret forum – enn så lenge

Powered by Labrador CMS