Nyheter

HENLAGT: To svenske befal ble politianmeldt for upassende hendelser. Nå har saken mot de to befalene henlagt, opplyser det svenske forsvarsdepartementet.

Politiet har henlagt sak mot to svenske befal

Det svenske politiet har avsluttet etterforskningen mot to befal fra ledningsregimentet som ble anmeldt i desember i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I desember i fjor ble to befal politianmeldt av det svenske forsvaret etter avdekkingen av alvorlige hendelser ved avdelingen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Avdekkingen skjedde etter at nesten 500 vernepliktige fra ledningsergimentet ble sendt hjem etter at flere hendelser ved avdelingen hadde blitt rapportert inn.

Den umiddelbare løsningen var at befalet ble sendt på lynkurs. I tillegg ble det gjennomført en rekke dybdeintervjuer med soldatene for å avdekke de alvorlige hendelsene.

Les også: Forsvaret justerer milliardsprekk etter funn av regnefeil

Det svenske forsvaret kom den gang frem til å politianmelde to befal for upassende oppførsel.

«Resultatet av undersøkelsen viste at det var mangler ved vernepliktsopplæringen. Ved å sende 468 vernepliktige hjem på juleferie før tiden, ble det skapt tid til trening og planlegging for våren.» skriver Försvarsmakten på sine sider.

Nå har imidlertidig svensk politi henlagt saken da de straffbare forholdene ikke kan bevises. Det kommer frem i pressemeldingen.

– Vi har plikt til å melde fra om hendelser som vi mistenker kan være straffbare og vi er veldig glade for at politiet i en uavhengig etterforskning nå har frigitt våre to ansatte fra mistankene som ble fremsatt i den innledende etterforskningen. For alle involverte er det en styrke at etterforskningen skjedde utenfor Forsvaret, av politiet, sier Per Nilsson, nestkommanderende garnisonsjef i Ledningsregimentet i pressemeldingen.

Ifølge Försvarsmakten er fortsatt en hendelsene under etterforskning.

Les også: Ildsjeler på Snåsa får kulturpris for formidling av Operasjon Rype

Powered by Labrador CMS