Nyheter

DELTAR: Destroyeren USS Ross er et av fartøyene som deltar under øvelsen Sea Breeze, ifølge Reuters.
DELTAR: Destroyeren USS Ross er et av fartøyene som deltar under øvelsen Sea Breeze, ifølge Reuters.

USA og Ukraina starter felles militærøvelse i Svartehavet

USA og Ukraina innleder mandag en militærøvelse i Svartehavet som involverer over 30 land. Norge er blant deltakerlandene.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sea Breeze 2021 blir avholdt mens forholdet mellom Nato og Russland er på frysepunktet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rundt 5.000 soldater fra Nato og andre allierte skal delta i øvelsen, som skal vare i to uker. Rundt 30 skip og 40 fly skal også delta, skriver Reuters. Russlands ambassade i Washington ba forrige uke om at øvelsen blir avlyst.

Norge er blant de 32 landene som deltar i øvelsen, ifølge den amerikanske marinen.

Om det norske bidraget under øvelsen uttalte orlogskaptein og talsperson i Sjøforsvaret Michael Hayes følgende til Forsvarets forum forrige uke:

– Vi støtter med et lite stabselement som består av to personer. Det handler om mentorering av den ukrainske marinestaben, blant annet i å lede flåtestyrker og operasjoner/øvelser. Ingen norske fartøyer skal delta i øvelsen

Forrige uke oppsto en feide mellom Storbritannia og Russland etter at russerne anklaget et britisk marinefartøy for å ha tatt seg inn i russisk farvann ved Krim-halvøya i Svartehavet. Britene avviste at de hadde gjort noe galt.

Powered by Labrador CMS