Nyheter

HMS Sundavall
HMS Sundsvall fortøyd sentralt i Stockholm, men skal snart tilbake til sin hjemmehavn på Berga i Haninge.

Försvarsmakten: Korvett fra 1991 er «oppdatert og hvass»

Nesten alle sensorer på korvetten er byttet ut, opplyser den svenske marinen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden september 2018 har korvetten HMS Sundsvall gjennomgått omfattende oppgradering for å kunne matche 2020-tallets teknologi, skriver Försvarsmakten i en pressemelding.

De skriver videre at det er en «moderne, oppdatert og hvass korvett» som vender tilbake til operativ tjeneste.

HMS Sundsvall skal nå avlaste den øvrige svenske marinen, sier skipssjef Daniel Eklund. Moderniseringen av HMS Sundsvall ble gjort av Saab ved verftet i Karlskrona med støtte av Försvarets materielverk (FMV). Besetningen har deltatt i utviklingen av det nye fartøyet og dertil nye rutiner.

– Nesten alle sensorer er erstattet av topp moderne varianter. Fartøyet har fått en helt ny bro med elektroniske navigasjonssystemer, og kontrollsystemet fra 1990-tallet er oppdatert til moderne standard, skriver Försvarsmakten.

Les også: Tysk fregatt tester laservåpen mot droner

Den 57 meter lange HMS Sundsvall ble sjøsatt i november 1991 og tilhørte opprinnelig Göteborg-klassen. Søsterfartøyene hennes var HMS Göteborg, HMS Gävle og HMS Kalmar. Alle fartøyene i Göteborg-klassen ble bygget i perioden 1990-93. Av disse er bare HMS Gävle og HMS Sundvall fortsatt operative. Göteborg og Kalmar ble utfaset i 2007.

Sundsvall er bevæpnet med blant annet sjømålsmissiler og anti-ubåt torpedoer.

Det står ingenting i pressemeldingen om kostnad, men Försvarsmaktens årsrapport for 2021 nevner at modernisering av korvettene HMS Gävle og HMS Sundsvall ble forsinket, og det oppgis anslag for årlige vedlikeholdskostnader i marinen.

HMS Sundsvall
FLUNKENDE NYTT: Ifølge Försvarsmakten er korvettene er bygget for å være lette å bevege og passer utmerket for mindre hav som Østersjøen.


Powered by Labrador CMS