Nyheter

GIBRALTAR: KNM Fridtjof Nansen og USS Harry S. Truman Carrier Strike Group passerte tirsdag 14. desember gjennom Gibraltarstredet til Middelhavet.

KNM Fridtjof Nansen har entret Middelhavet

Den norske fregatten skal seile sammen med den amerikanske marinens sjette flåte.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fregatten KNM Fridtjof Nansen passerte Gibraltar tirsdag 14. desember. Det skriver den amerikanske marinens sjette flåte på sine nettsider.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nansen seiler for tiden sammen med det amerikanske hangarskipet USS Harry S. Truman.

«Gruppen er på en planlagt deployering i operasjonsområdet til marinens sjette flåte for å støtte marine operasjoner som skal bidra til maritim stabilitet og sikkerhet, og å forsvare amerikanske og allierte interesser i Europa og Afrika», skriver den sjette flåten på nettsidene sine.

Les også: Førstereis på de syv hav

KNM Fridtjof Nansen deltar i det amerikanerne kaller kooperativ deployering. Det innebærer at et alliert skip seiler sammen med en amerikansk hangarskip-gruppe. Den norske fregatten skal seile sammen Truman i fire måneder.

MIDDELHAVET: KNM Fridtjof Nansen har entret Middelhavet. Fregatten seiler for tiden under amerikansk kommando.

Etter en sertifiseringsøvelse i høst, forlot Nansen marinebasen Naval Station Norfolk i Virginia i begynnelsen av desember.

Les også: Med 100.000 tonn i ryggen

– Vi er klare til å støtte med fleksible kapabiliteter som strekker seg fra maritime sikkerhetsoperasjoner og kriserespons i fredstid, til regionalt sikkerhetssamarbeid og fremskutt maritim tilstedeværelse sammen med vår viktigste allierte, sier skipssjef på KNM Fridtjof Nansen, kommandørkaptein Ruben Grepne-Takle, i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS