Nyheter

SIKKERHETSPOLITIKK: Statsminister Jonas Gahr Støres besøk til Kyiv og Ukraina i starten av juli var tema under mandagens telefonmøte med Boris Johnson.
SIKKERHETSPOLITIKK: Statsminister Jonas Gahr Støres besøk til Kyiv og Ukraina i starten av juli var tema under mandagens telefonmøte med Boris Johnson.

Støre og Johnson diskuterte samarbeid om støtte til Ukraina

Ukraina og bekymringer for en energikrise var temaer da statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mandag hadde et telefonmøte med sin britiske kollega, Boris Johnson.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Under samtalen takket Johnson Støre for Norges støtte til Ukraina, spesielt forpliktelsen på 10 milliarder kroner i økt støtte til det krigsrammede landet. Støre besøkte Ukraina i begynnelsen av juli.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– De snakket om utviklingen i Ukraina og Norges bidrag med støtte til humanitær, økonomisk og militær assistanse og samarbeid. De var enige om betydningen av internasjonal støtte til Ukraina og at Norge og Storbritannia vil fortsette å samarbeide nært om dette og andre sikkerhetspolitiske spørsmål, sier statssekretær Tale Benedikte Jordbakke ved Statsministerens kontor til NTB.

Les også: 27 land sender militær bistand til Ukraina

Under møtet ble også økende strømpriser og en mulig kraftkrise diskutert.

– De snakket om bekymringene for energisikkerhet, betydningen av Norges gasseksport til Storbritannia og behovet for å bygge ut fornybar energi for å dekke energibehovet, opplyser Jordbakke.

Powered by Labrador CMS