Nyheter:

RAKETT: En oljeterminal sør i Saudi Arabia begynte å brenne etter å ha blitt angrepet av en rakett. Dette er et illustrasjonsbilde.

Brann på oljeterminal i Saudi-Arabia etter rakettangrep

Et rakettangrep utløste en brann på en oljeterminal sør i Saudi-Arabia, på dagen seks år etter landets militærintervensjon i Jemen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Energidepartement i Saudi-Arabia opplyser ikke hvem som sto bak angrepet i Jizan-provinsen torsdag, men det skjer etter en periode med flere angrep fra Houthi-opprørerne i Jemen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Angrepet førte til brann i en av tankene på terminalen, opplyser departementet i en uttalelse publisert av det statlige Saudi Press Agency. Det er ikke meldt om skadde i rakettangrepet og den påfølgende brannen.

Saudi-Arabia fordømmer angrepet og sier det ikke bare er et angrep på kongeriket, men også på verdensøkonomien og den globale energiforsyningen.

Tidligere torsdag ble flere droner med eksplosiver skutt mot Saudi-Arabia, melder statlige medier. Houthiene skal også ha forsøkt å angripe universitetene i byene Najran og Jizan som ligger nær grensen.

Opprørerne har ikke tatt på seg ansvaret for angrepene.

Tidligere angrep har vært rettet mot flyplasser og oljeterminaler. Økningen i angrepene fra nabolandet i sør skjer til tross for USAs forsøk på å skape våpenhvile mellom partene.

USAs spesialutsending til Jemen Tim Lenderking skal etter planen returnere til Midtøsten for å forsøke å forhandle fram en våpenhvileavtale i det krigsherjede landet.

Les også: Returnerte til Sjøkrigsskolen med shanties fra riggen

Powered by Labrador CMS