Nyheter

MØTE: President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman under et møte i Samarbeidsrådet for golflandene for to uker siden. Nå har Biden godkjent salg av våpen til fem milliarder dollar til Saudi-Arabia og Emiratene.

USA godkjenner våpenpakker til Saudi-Arabia og Emiratene

Biden-administrasjonen godkjente tirsdag enorme våpenpakker til Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene for å bidra til deres forsvar mot Iran.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Salget av rakettforsvarssystemer til en verdi av over fem milliarder dollar ble godkjent kort etter at president Joe Biden kom tilbake fra et besøk i Saudi-Arabia, der han møtte flere ledere fra regionen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Selv om våpnene i pakken er forsvarsvåpen, kan det komme motstand fra lovgivere som støttet Bidens forbud mot salg av offensive våpen til Saudi-Arabia og Emiratene i fjor på grunn av Jemen-krigen.

Les også: Autoritære regimer jakter på dissidenter verden over

Våpenpakken inkluderer Patriot-raketter til en verdi av tre milliarder dollar til Saudi-Arabia til forsvar mot angrep fra de iranskstøttede houthiene i Jemen, og et rakettforsvarssystem til Emiratene til en verdi av over to milliarder dollar.

Powered by Labrador CMS