Nyheter

FORHANDLINGER: Roman Abramovitsj er mest kjent som eier av fotballklubben Chelsea, men har prøvd å bidra til fredsforhandlinger mellom Russland og Ukraina de siste ukene.
FORHANDLINGER: Roman Abramovitsj er mest kjent som eier av fotballklubben Chelsea, men har prøvd å bidra til fredsforhandlinger mellom Russland og Ukraina de siste ukene.

Kreml kaller påstander om Abramovitsj-forgiftning «informasjonssabotasje»

Den mistenkte forgiftningen av oligarken Roman Abramovitsj under fredsforhandlinger tidligere i mars er «en del av informasjonskrigen,» ifølge Kreml.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det har ingenting med virkeligheten å gjøre. Det er informasjonssabotasje, en del av informasjonskrigen, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De legger til at den russiske milliardæren ikke er en del av den offisielle russiske delelegasjonen selv om han er til stede under tirsdagens forhandlinger mellom Russland og Ukraina i Istanbul.

– Han er involvert for å sikre visse kontakter mellom russisk og ukrainsk side, sier Peskov, som legger til at begge parter har godkjent Abramvovitsjs tilstedeværelse.

Mandag skrev flere medier, blant annet Wall Street Journal, at Abramovitsj og flere medlemmer av den ukrainske forhandlingsdelegasjonen ble utsatt for et forgiftningsforsøk under fredsforhandlinger i Hviterussland i begynnelsen av mars. Kilder tett på forhandlingene har bekreftet hendelsen overfor nyhetsbyrået AFP.

Abramovitsj og minst to ukrainere fikk blant annet røde, vonde og rennende øyne og hud som flasset på ansiktet og hendene.

Powered by Labrador CMS