Nyheter

HYPERSONISK: En russisk fregatt i Kvitsjøen skjøt mandag opp en hypersonisk Zircon-rakett og traff et øvingsmål 400 kilometer unna, ifølge landets forsvarsdepartement.

Den russiske marinen prøveskjøt et hypersonisk våpen

En russisk fregatt i Kvitsjøen prøveskjøt mandag en hypersonisk Zircon-rakett og traff et øvingsmål 400 kilometer unna, ifølge landets forsvarsdepartement.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskytingen var den siste i en serie med tester av krysserraketten, som skal tas i bruk neste år.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

President Vladimir Putin har uttalt at Zircon vil ha en hastighet ni ganger raskere enn lyden og ha en rekkevidde på 1.000 kilometer. Putin har understreket at utplasseringen vil øke kapasiteten til Russlands styrker betydelig.

Zircon er ment å bli en del av utrustningen på russiske kryssere, fregatter og ubåter. Det er ett av flere hypersoniske våpensystemer under utvikling i Russland.

Kreml har gjort modernisering av landets arsenal til en høyt prioritert oppgave. Det har særlig skjedd i etterkant av Russlands annektering av Krim i 2014. Siden da er landets forhold til Vesten er blitt preget av økende spenning.

Powered by Labrador CMS