Nyheter

FRYSNINGER: «Brannen i øynene og opprørt oppførsel etterlot frysninger nedover ryggraden», sa en av de amerikanske attacheene etter møtet med den russiske generalmajoren Jevgenij Iljin. Bildet er fra et møte med Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Syria i 2019.
FRYSNINGER: «Brannen i øynene og opprørt oppførsel etterlot frysninger nedover ryggraden», sa en av de amerikanske attacheene etter møtet med den russiske generalmajoren Jevgenij Iljin. Bildet er fra et møte med Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Syria i 2019.

Russisk general med følelsesutbrudd under møte med amerikanere

Etter et sjeldent møte mellom russiske og amerikanske militære tjenestemenn, skal den russiske generalen ha forlatt møtet opprørt og etterlot amerikanerne med frysninger nedover ryggen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer fram i en oppsummering fra møtet, som CNN har fått tilgang til.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Oppsummeringen beskriver hvordan de amerikanske forsvarsattacheene opplevde møtet med den russiske generalmajoren Jevgenij Iljin.

Møtet blir beskrevet som anspent og med synlige tegn på stress fra den russiske siden. Generalmajoren skal ha snakket uten notater eller fastsatte punkter.

Anspent og stresset

Spesielt anspent blir møtet da de amerikanske representantene mot slutten tok opp Iljins røtter i Ukraina, ifølge notatet CNN har fått innsyn i. Generalmajoren skal ifølge dokumentene ha svart «ja», og fortalt at han var født i Dnipro, før familien flyttet til Donetsk, der han vokste opp og gikk på skole.

Deretter skal han ha sagt at han synes situasjonen i Ukraina er «tragisk og jeg er veldig deprimert over det», for så forlate møtet.

I notatene fra møtet skriver amerikanerne at de følte generalmajoren stoppet like før han anklager USA og Ukraina for grusomheter mot familien hans. Det kommer ikke frem hvorfor de mente dette men en av attacheene sa «Brannen i øynene og den opprørte oppførselen etterlot frysninger nedover ryggraden».

Synkende kampmoral

Oppsummeringen sier ikke noe konkret om hva som fikk Iljin til å reagere slik han gjorde, men de amerikanske forsvarsattacheene mener det er et tegn på problemer med kampmoralen.

«I det minste er det klart at problemene med motivasjonen blant russiske styrker ikke er begrenset til frontlinjetropper» konkluderer notatene.

Les også: – Krigen gjør denne øvelsen bare enda mer relevant, sier amerikans general

CNN skriver at Russland lenge har nektet å møte amerikanske generaler, noe som gjør at dette møtet er et av stor interesse.

Ifølge notatet tror USA at årsaken er offiserene kan være sårbare hvis Kreml tillot slike møter, fordi det risikerer en stilltiende innrømmelse av at det eksisterer en unormal situasjon.

Powered by Labrador CMS