Nyheter

LEDER: Den russiske leiesoldatgruppen Wagners leder Jevgenij Prigozjin.

Wagner-lederen tilbød Ukraina informasjon om russiske styrker, ifølge lekkasje

Den russiske leiesoldatgruppen Wagners leder Jevgenij Prigozjin tilbød Ukraina informasjon om hvor russiske styrker befant seg, ifølge amerikansk etterretning.

Publisert Sist oppdatert

Opplysningene fremkommer i Washington Post, som søndag siterte lekkede dokumenter fra amerikansk etterretning. Dokumentene er del av den omfattende lekkasjen som er blitt omtalt ved flere anledninger tidligere i år.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Wagner-gruppens soldater har stått på frontlinjen i Russlands offensiv i kampen om å få kontroll over den ukrainske byen Bakhmut. I bytte mot at Ukraina skulle trekke sine soldater ut fra området, tilbød Prigozjin ukrainsk etterretning i januar opplysninger om posisjonene til russiske styrker, skriver avisen.

Avisen legger til at Ukraina avviste tilbudet fra Wagner-lederen.

Prigozjin, som er nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, har offentlig truet med å trekke sine soldater ut fra området rundt Bakhmut, der de utgjør fortroppen for den russiske offensiven, med mindre de ble forsynt med ammunisjon, som det var mangel på.

Washington Post skriver at Prigozjins tilbud ble fremmet via hans kontakter i ukrainsk etterretningstjeneste.

Det hvite hus har overfor avisen ikke svart på spørsmål om saken.

Powered by Labrador CMS