Nyheter

I STORTINGET: Kapasiteten til å gjennomføre militære angrep mot Ukraina er til stede, sa statsminister Jonas Gahr Støre i spørretimen på Stortinget onsdag.

Støre om russisk tilbaketrekning: – Vi må analysere intensjonene bak

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at meldingene om at Russland trekker tilbake styrker fra grenseområdene til Ukraina, må analyseres nærmere.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi får i morgentimene melding om at det er tilbaketrekning av styrker, at militærøvelser på Krim er avsluttet. Det må vi analysere mer for å vite hva intensjonen bak det er, sier Støre.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han kommenterte situasjonen i Ukraina i Stortinget onsdag, etter å ha fått spørsmål fra Erna Solberg (H). Støre påpeker at det fortsatt foregår russiske militærøvelser i Hviterussland, tett på grensen til Ukraina.

– Og det har også vært slik tidligere, at på tampen av øvelser har det kommet militær aggresjon. Så kapasiteten til å gjennomføre militære angrep mot Ukraina er til stede. Hvorvidt viljen er der, det er et åpent spørsmål, sier Støre.

Les også: Professor mener USA har bidratt til krigsfrykt

Powered by Labrador CMS