Nyheter

ØDELAGT: Russland jobber med å rekruttere syriske soldater som er drevne i urban krigføring, til å bidra i invasjonen av Ukraina, får Wall Street Journal opplyst. Her står flere bygg i brann etter et russisk luftangrep i Kyiv-forstaden Irpin søndag.

Avis: Russland rekrutterer syriske soldater til krigen i Ukraina

Russland jobber med å rekruttere syriske soldater som er drevne i urban krigføring, til å bidra i invasjonen av Ukraina, får Wall Street Journal opplyst.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Opplysningene til avisa kommer fra fire amerikanske tjenestepersoner. Amerikanerne mener at Russland, som har deltatt militært i den syriske borgerkrigen på vegne av president Bashar al-Assad i flere år, de siste dagene har rekruttert soldater derfra.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Håpet er at deres ekspertise i urban krigføring kan gi dem en fordel mot de ukrainske regjeringsstyrkene, ifølge tjenestepersonene. Det er uklart hvor mange soldater som har blitt kontaktet, men enkelte er allerede i Russland og forbereder seg på å ta del i konflikten, opplyser en av avisas kilder.

Ifølge DeirEzzor24 , som holder til i Deir Ezzor-provinsen i Syria, har Russland tilbudt frivillige i landet mellom 200 og 300 dollar for å dra til Ukraina og jobbe med vakthold i perioder på et halvt år.

Det er på det rene at utlendinger har vervet seg til styrkene som kjemper på ukrainsk side, men det er uklart hvor mange. Den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba hevdet søndag kveld at mer enn 20.000 personer fra 52 forskjellige land har vervet seg til en nyopprettet internasjonal legion.

Powered by Labrador CMS