Nyheter

VISEUTENRIKSMINISTER: Russlands viseutenriksminister sier at fredssamtalene i Jeddah er dømt til å feile.

Russland: Fredssamtaler er nytteløse

Ukraina hevder at fredssamtalene i Saudi-Arabia i helgen bidro til å styrke deres posisjon. Russland hevder innsatsen er nytteløs.

Publisert

Selv om det er meningsforskjeller blant landene som deltok på toppmøtet, forpliktet alle seg til å respektere FN-pakten, folkeretten og prinsippene om suverenitet og territoriell integritet, sa leder Andrij Jermak for Ukrainas presidentkontor søndag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Yermak var leder av Ukrainas delegasjon på fredskonferansen, som fant sted i Jeddah i helgen.

Russland var ikke invitert, og viseutenriksminister Sergej Ryanbkov hevder at Ukrainas innsats på toppmøtet har vært fånyttes.

– Det er en refleksjon av vestens forsøk på å fortsette innsatsen som er nytteløs og dømt til å feile, sier Russlands viseutenriksminister Sergej Ryanbkov.

Toppmøtet ble avsluttet uten noen at det ble bestemt konkrete tiltak utover en forpliktelse til å fortsette med fremtidige fredskonsultasjoner, ifølge en avsluttende uttalelse fra Saudi-Arabia.

Ukraina tok initiativ til fredsforumet i håp om å vinne større internasjonal støtte i krigen mot Russland. Norge var blant de over 40 landene som deltok, sammen med blant annet USA, Kina, Brasil, India, Polen, Danmark og Sverige.

Powered by Labrador CMS