Nyheter

NEI: Gruppeleder for Rødt i Oslo, Siavash Mobasheri vil ha en fredslinje som står seg over tid. Her fotografert under Rødts valgvake på Samfunnssalen ved stortingsvalget 2021.

Rødt-topp: Sier fortsatt nei til norsk våpenstøtte

Etter uttalelser fra Rødts partiveteraner står gruppeleder for Rødt i Oslo, Siavash Mobasheri, fortsatt fast ved et nei til at Norge sender våpen til Ukraina. Rødt er det eneste partiet på stortinget som er motstander av våpenstøtten.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Partiveteranene Terje Kollbotn, Boye Ullmann og Lars Borgersrud tok lørdag til orde for at partiet må snu i saken og støtte våpenhjelp til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mandag ønsket partileder Bjørnar Moxnes debatten velkommen i et intervju med Klassekampen.

Mobasheri sier til Klassekampen tirsdag at ingen av de tre partiveteranene har forsvart slik våpenstøtte i andre konflikter hvor land er blitt angrepet.

Les også: Stoltenberg fikk Sønsteby-prisen: – Våpen er veien til fred i Ukraina

– De tok ikke til orde for å sende våpen til Irak da USA gikk til krig, eller til Libya da USA og Nato gikk til krig der, og de har heller ikke tatt til orde for å sende våpen til Palestina. Vi skal ikke gjøre forskjell. Rødt skal ha en fredslinje som står seg over tid, sier han.

Moxnes mener det vil være naturlig at Rødts landsmøte i april tar stilling i saken.

Norge har bidratt med våpen til Ukraina til en verdi av rundt 6 milliarder kroner siden Russlands invasjon 24. februar i fjor.

Les også: Mobilen kan være en dødsfelle på slagmarken

Powered by Labrador CMS