Nyheter

PÅ STAND: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøkte Forsvarets stand i Spikersuppa i Oslo.

Forsvarsministeren besøkte stand i Pride Park

18-27 juni markeres Oslo Pride hvor Forsvaret deltar på flere arenaer. Onsdag besøkte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen Forsvarets stand i «Pride Park».

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Å være den en er og kunne elske den en vil, er en menneskerett. Derfor er det selvsagt at Forsvaret og resten av sektoren støtter helhjertet opp om Pride, sier Frank Bakke-Jensen ifølge Facebook-siden til Forsvarsdepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Onsdag besøkte han Forsvarets stand i «Pride Park» i Spikersuppa.

Pride-markeringen kulminerer i en parade lørdag 26. mai. Forsvaret har tidligere stilt opp med uniformert personell i paraden. I år blir det en annerledes markering på grunn av korona-situasjonen.

Istedenfor at folk marsjerer i tog, blir det en bilkortesje, hvor forsvarssjef Eirik Kristoffersen og sjef Forsvarsstaben Elisabeth Natvig representerer Forsvaret.

Les mer: Kristoffersen blir første norske forsvarssjef i Pride-paraden

– Det blir ikke en parade i samme form som tidligere. Grunnen er at vi ikke kan kontrollere store folkeansamlinger og ivareta smittevernet på den måte, sier Rohan Sandemo Fernando som er kommunikasjonsrådgiver for Oslo Pride.

– Tidligere har alle kunne delta i paraden. I år blir det et arrangement for spesielt inviterte, sier Fernando til Forsvarets forum.

Han forteller at de har latt seg inspirere av kongen på 17. mai, som kjørte rundt i Oslo.

– Pride-paraden har tidligere vært den største folkeansamlingen etter 17. mai. Men i år blir det slik at istedenfor at folk kommer til paraden, så vil paraden komme til folket, sier Fernando.

Bilkortesjen kan følges digitalt fra klokken 12 på lørdag, via hjemmesidene til Oslo-Pride.

Les også: Det gikk 24 år før ubåt-offiseren turte å stå fram

Powered by Labrador CMS