Nyheter

DE GRØNNE: Partileder i Miljøpartiet De Grønne, Une Bastholm, vil at Norge skal gi en form for Marshall-hjelp til Ukraina.
DE GRØNNE: Partileder i Miljøpartiet De Grønne, Une Bastholm, vil at Norge skal gi en form for Marshall-hjelp til Ukraina.

MDG vil gi 1.500 milliarder kroner til Ukraina

Pengene Norge tjener på krigen i Ukraina, bør gå tilbake til landet, foreslår Miljøpartiet De Grønne (MDG). De anslår at det blir rundt 1.500 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kan ikke berike oss på Russlands invasjon av Ukraina. Når verden oppdager hvor mye Norge tjener på krigen, kan vi å bli sett på som krigsprofitører. Vi kan ikke profittere på en humanitær katastrofe, sier MDG-leder Une Bastholm til VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Partiet vil i stedet gi pengene i form av en Marshall-hjelp – et fond for hjelp og gjenoppbygging – til Ukraina. Pengene kan også gå til å motvirke matvare- og energikrise som følge av invasjonen.

Når det gjelder summen på 1.500 milliarder kroner, viser Bastholm til beregninger makro- og renteekspert Dane Cekov i storbanken Nordea har gjort for Dagens Næringsliv. Til sammenligning er Norges statsbudsjett på 1.600 milliarder kroner.

Lan Marie Berg understreker overfor VG at det kan bli både mer eller mindre.

– Det avgjørende prinsippet Norge må fastsette, er at pengene vi tjener på krigen, ikke skal brukes i Norge, men til å hjelpe Ukraina med hjelp og gjenoppbygging.

Powered by Labrador CMS