Nyheter

ARKIVBILDE: Det gjenstår noen etterforskningsskritt i saken der en vernepliktig ble skutt i foten. Dette bildet er fra en reportasje ved garnisonen i 2021 og er ikke tilknyttet saken.

Soldat skutt i foten: Politiet henla saken ved en feil

Politiet etterforsker fremdeles saken der en soldat ble skutt i foten i Finnmark, etter at den ble feilaktig henlagt.

Publisert Sist oppdatert

«Politiet har saken til etterforskning, etter at den først ble feilaktig henlagt.» Det opplyser politifullmektig Tage E. Johannesen i en e-post til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hendelsen skjedde i april, da en vernepliktig soldat ble skutt i foten på skytebanen ved Garnisonen i Porsanger. Det var Forsvaret som ga politiet beskjed om hendelsen den morgenen.

Innledningsvis ble det omtalt av politiet som en arbeidsulykke.

Politiet ankom stedet for å foreta taktiske og tekniske undersøkelser, sa operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt Teodor Weberg-Ellingsen til Forsvarets forum, i april.

Arnfinn Sjøenden, Presse- og informasjonsspesialist i Hærstabens kommunikasjonsenhet beskrev hendelsen som et vådeskudd.

Politiets første meldinger gikk på at soldaten hadde skutt seg selv, senere endret de denne opplysningen med at det var uklart hvem som hadde løsnet skuddet.

– Soldaten har det etter forholdene greit, og er ivaretatt av helse. Politiet vil i samarbeid med Arbeidstilsynet undersøke nå hendelsesforløpet, det sa operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Theodor Weberg-Ellingsen til NRK i april.

Johannesen skriver til Forsvarets forum at det fremdeles gjenstår noen etterforskningsskritt før saken er ferdig etterforsket og klar til påtaleavgjørelse. Det vil trolig skje en gang over sommeren, opplyser politifullmektigen.

Forsvarets forum har spurt om det er noen som har status som siktet eller mistenkt i saken, men Finnmark politidistrikt sier det ikke er mye mer de kan si om saken på dette tidspunktet.

Forsvarets forum har ikke fått svar på om politiet har fått klarhet i om skuddet kom fra soldatens eget våpen.

Både Heimevernet og Hæren har vernepliktige soldater som tjenestegjør ved Garnisonen i Porsanger, dessuten huser leiren ledelsen for Finnmark landforsvar.

Powered by Labrador CMS