Nyheter

FORSLAG: Leder av Socialdemokraterna Magdalena Andersson på besøk under Cold Response. Her står hun med sjef ved Forsvarets operative hovedkvarter Yngve Odlo i mars i fjor.

Vil sette inn forsvaret mot voldsbølgen i Sverige

Socialdemokraterna vil sette inn forsvaret for å bryte opp voldsbølgen som herjer i landet. 

Publisert Sist oppdatert

Elleve personer er skutt og drept i Sverige i september så langt. Nå foreslår lederen av Socialdemokraterna Magdalena Andersson at det svenske forsvaret bistår politiet i håndteringen av voldsbølgen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Sikkerhetstjenester som politiet utfører, kan militæret også utføre. I tillegg har militæret teknisk kompetanse som de skal kunne bistå med, sier Andersson til Aftonbladet

Forsvaret kan allerede bistå med noen oppgaver, for eksempel med helikoptertransport, men Andersson ønsker at loven skal endres, slik at forsvaret kan gjøre enda mer. 

Ingen i det svenske justisdepartementet ønsker å kommentere til Aftonbladet. Forsvarsminister Pål Jonson i Moderaterna sier regjeringen ikke har konkrete planer om å sette inn mer hjelp fra det svenske militæret. Aftonbladet skriver imidlertid at de skal ha opplysninger som tilsier at saken er oppe til diskusjon i regjeringskansliet. 

– Det finnes et samarbeid der forsvaret skal kunne støtte politiet i tilfelle terrorangrep, men ingen av disse aspektene er relevante i forbindelse med de hendelsene som har skjedd nylig, sier Jonsson. 

Andersson foreslår også at politi i Norge, Finland eller Danmark kan hjelpe. 

– Jeg er åpen for alle måter landene kan bistå politiet på, sier hun til avisa. 

Powered by Labrador CMS