Nyheter

AMERIKANER I POLEN: En sanitetssoldat i «Battle Group Poland’s Task Force Raider» på en skyteøvelse i Bemowo Piskie i Polen, 2018. Illustrasjonsfoto.

Den amerikanske hæren har etablert seg permanent i Polen

USA har 100 militære infrastrukturprosjekter på gang i Polen, ifølge U.S. Army.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etableringen av den såkalte «U.S. Army Garrison Poland» ble offisielt markert tirsdag i den polske byen Poznań. I tillegg til amerikanske militære sjefer deltok blant andre Polens forsvarsminister Mariusz Blaszczak, skriver Stars and Stripes.

Flesteparten av de 10.000 amerikanske soldatene i Polen tjenestegjør på rotasjon. USA har i mange år hatt militær tilstedeværelse i Polen, men det er altså først nå det er blitt permanent.

Det amerikanske hovedkvarteret er lokalisert i den nye Camp Kosciuszko, også kjent som Camp K. Samtidig har USA mer enn 100 militære infrastrukturprosjekter over hele Polen, som skal støtte deres oppdrag i landet.

– Ordet permanent er svært viktig, og har i dag blitt en realitet, sa forsvarsminister Blaszczak på seremonien.

U.S. ARMY: Oberst Jorge M. Fonseca, sjefen for United States Army Garrison Poland, får et fane av Tommy R. Mize fra Installation Management Command-Europe. Seremoni i Camp Kosciuszko i Polen, 21. mars.

U.S. Army skriver i en pressemelding at U.S. Army Garrison Poland ble etablert for å møte krav til den amerikanske hæren i Europa og Afrika, samt å forbedre kapasiteten til operativ ledelse.

Poznań har 532.000 innbyggere, ligger midt mellom Warszawa og Berlin, og er en av Polens eldste byer. Inntil 1286 var byen residens for noen av landets første fyrster, ifølge Store norske leksikon.

Powered by Labrador CMS