Nyheter

HVA GIKK GALT? Iver Neumann forteller om forholdet mellom Russland og Vesten i siste utgave av Forsvarets forums podkast.

Podkast: Hvorfor kan vi ikke bare være venner?

Mange i Vesten så for seg et godt forhold til Russland da Putin ble president. – I Russland er det denne store, sterke mannen på toppen veldig mye dreier seg om, sier forsker Iver Neumann.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Vladimir Putin ble Russlands president nyttårsaften 1999, hadde mange i Vesten et godt inntrykk av den nye statslederen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Han var ung og frisk, i motsetning til sin forgjenger, som var syk og gammel. Han var ikke full hele tiden, som Jeltsin hadde vært, sier Iver Neumann, leder for Fridtjof Nansens institutt, i siste utgave av Forsvarets forums podkast.

Hør forsvarssjefen i podkast: Dette vil han si til sin russiske motpart

Etter Sovjetunionens kollaps, håpet mange at Russland ville bli en liberal, demokratisk stat. En venn og alliert med Vesten. Putin, med bakgrunn fra KGB visste man lite om. Likevel satte mange europeiske statsledere sin lit til at dette var en mann som kunne bidra til å et bedre forhold med Russland.

– Det gikk at skogen, slår Neumann fast.

Hvorfor Putin aldri ble Vestens venn kan du høre i siste utgave av Forsvarets forums podkast – Ukraina spesial:

Powered by Labrador CMS