Nyheter

UTSTASJONERT: Norske soldater er sendt til et transittsenter i Tblisi, Georgia, blant annet for å bistå med evakueringen fra Afghanistan

50 soldater fra Brigade Nord har rykket til Tbilisi

Personellet ankom Georgia for fire dager siden for å bistå med evakuering fra Afghanistan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Pressevakt Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) opplyser at den norske styrken på 50 soldater, ankom Tbilisi i Georgia natt til lørdag 21. august.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– De blir der så lenge det er behov for dem. De er ved et transittsenter for personell og materiell som enten skal inn eller ut av Afghanistan, sier Stordal til Forsvarets forum.

Deres rolle er først og fremst å sikre logistikken inn og ut fra Afghanistan.

Soldatene kommer fra Hærens hurtige reaksjonsstyrke (HRS) og er utstasjonert på et transittpunkt i Tbilisi i Georgia, for å ivareta de som blir evakuert fra Kabul før de fraktes videre til Norge.

Flyene fra Kabul med personer som skal til Norge, mellomlander i Tblisi.

Til sammen har Norge hittil evakuert 374 personer fra Afghanistan, opplyste utenriksminister Ine Eriksen Søreide tirsdag morgen. Hun sier til NRK at Norge vil fortsette evakueringen så lenge flyplassen utenfor Kabul er åpen, og at UD fortsetter arbeidet med full styrke.

Utenriksministeren har ikke noen total oversikt over hvor mange som skulle vært evakuert og som fortsatt venter på å komme seg ut. Men UDs døgnbemannede operative sentral i Oslo har kontakt med alle som befinner seg på flyplassen eller i nærheten, og de arbeider med å bistå dem med utreisemuligheter og hvordan de skal forholde seg på utsiden av flyplassen.

Rettelse: Forsvarets operative hovedkvarter opplyste overfor Forsvarets forum at soldatene ved transittsenteret i Tblisi, var fra Telemark Bataljon. Ifølge Hæren tilhører soldatene imidlertid Brigade Nord. Rettelsen ble gjort 24. august 2021 . kl. 17.08.

Powered by Labrador CMS