Nyheter

VURDERE: Presidentene Joe Biden (t.v.) og Yoon Suk-yeol holdt en felles pressekonferanse i den sørkoreanske hovedstaden Seoul lørdag.

USA og Sør-Korea vurderer utvidede militærøvelser

Sør-Korea og USA vil vurdere å utvide sine felles militærøvelser, opplyste presidentene Joe Biden og Yoon Suk-yeol på en pressekonferanse lørdag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen er trusselen fra Nord-Korea, som er et sentralt tema i møtene under Bidens besøk i Sør-Korea.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Presidentene uttrykker også bekymring for koronautbruddet i Nord-Korea. Biden sier USA har tilbudt Nord-Korea vaksiner, uten å få noen respons.

Les også: Joe Biden kan bli tatt imot av en nordkoreansk atomprøvesprengning

Så langt har Nord-Korea registrert nesten 2 millioner mulige koronatilfeller siden april. Befolkningen i det isolerte landet er ikke vaksinert, og mange er trolig sårbare som følge av feilernæring.

Siden nyttår har Nord-Korea gjenopptatt testing av militære raketter som ble stanset da USAs tidligere president Donald Trump gjorde et forsøk på dempe konflikten med landet.

Den siste tiden er det blitt spekulert på om Nord-Korea vil bruke Bidens reise i Asia som en anledning for en ny atomprøvesprengning.

Powered by Labrador CMS