Nyheter

RAKETT: En rakett blir skutt opp under en felles øvelse mellom Sør-Korea og USA. Mandag starter de to landene sin største øvelse siden 2018. Det er ventet nordkoreanske reaksjoner.

USA og Sør-Korea med største militærøvelse siden 2018

USA og Sør-Korea har startet sin største felles militærøvelse siden 2018. Nord-Korea, som har trappet opp våpentestingen de siste månedene, vil trolig reagere.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

USA er Sør-Korea viktigste allierte på sikkerhetsfeltet, og amerikanerne har utstasjonert rundt 28.500 soldater i landet, som de sier skal bidra til å beskytte mot det nordkoreanske atomarsenalet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De to landene har gjennomført felles øvelser i mange år. De hevder at de er defensive, men Nord-Korea anser dem som øvelser på en invasjon.

Les også: Putin vil knytte tettere bånd med Nord-Korea

– Det viktigste med denne øvelsen er å gjenoppbygge alliansen og styrke vår kombinerte forsvarsevne ved å normalisere felles øvelser og trening ute i felt, heter det fra det sørkoreanske forsvarsdepartementet.

Det har kommet lite informasjon om hva øvelsen, som varer fra 22. august til 1. september, skal inneholde, men vanligvis pleier landene å gjennomføre feltøvelser der de tar i bruk fly, krigsskip og stridsvogner – med titusenvis av soldater.

GRENSEN: Det nordkoreanske flagget kan ses i bakkant, mens det sørkoreanske kan ses i forkant på dette bildet fra grenseområdet mellom de koreanske landene i Paju. Analytikere tror Nord-Korea kan bruke Sør-Korea og USAs militærøvelse som påskudd for å gjennomføre flere rakettester.

De to landene ble på et møte forrige uke enige om å utvide omfanget av de felles øvelsene, med henvisning til det økte antallet våpentester Nord-Korea har gjennomført i år.

Les også: Cold Response kan bli en nordisk øvelse

Analytikere venter at Pyongyang kan bruke øvelsen som påskudd for å gjennomføre flere tester.

Powered by Labrador CMS