Nyheter:

ØVER: Nederlandske og amerikanse styrker øvde sammen ved Olavsvern denne uken.
ØVER: Nederlandske og amerikanse styrker øvde sammen ved Olavsvern denne uken.

US Marines øvde ved Olavsvern

Nederlandske styrker satte i land kjøretøy og soldater fra U.S. Marine Corps ved marinebasen Olavsvern.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederlandske styrker fra Dutch Royal Marines deltok i en samøvelse med US Marine Corps ved marinebasen Olavsvern denne uken. Det kommer blant annet fram av den offisielle Twitter-kontoen og Facebook-siden til U.S. Marine Forces Europe and Africa. Under øvelsen ble det blant annet satt i land soldater og pansret kjøretøy ved hjelp av et nederlandsk landgangfartøy.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Et pansret kjøretøy fra U.S. Marine Corps ble satt i land ved hjelp av et nederlandsk landgangsfartøy.
Et pansret kjøretøy fra U.S. Marine Corps ble satt i land ved hjelp av et nederlandsk landgangsfartøy.

For tiden bor og øver et nederlandsk styrkebidrag på rundt 70 stykker på Olavsvern.

Administrerende direktør i WilNor Vidar Hole har tidligere gitt utrykk for at det er økende alliert interesse for å ta i bruk marinebasen som tidligere var i Forsvarets eie.

– US Marines er veldig interessert i basen. Vi har også merket oss interesse fra Royal Marines som benyttet basen ofte mens den var i Forsvarets eie. Målet vårt er å utvikle den militære aktiviteten framover, sa Hole til Forsvarets forum.

Olavsvern består av et fjellkompleks på 25.000 kvadratmeter, inkludert et fjellbasseng med tørrdokk for ubåter, i tillegg til kaier og 13.000 kvadratmeter med kaserner, kontorer og verksteder. Basen ble avviklet i 2009 og solgt til private investorer i 2013.

Powered by Labrador CMS