Nyheter:

BLIR HJEMME: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide foran Utenriksdepartementet.
BLIR HJEMME: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide foran Utenriksdepartementet.

DN: Norge eneste land som ikke stiller fysisk med minister under Nato-møte

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) kommer ikke til å reise fysisk til Natos utenriksministermøte i neste uke. Det reagerer en forsker på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Dagens Næringslivs kilder blir Norges utenriksminister dermed en av ytterst få som ikke får møte Antony Blinken, USAs nye utenriksminister.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Til avisa opplyser kommunikasjonssjef Trude Måseide i Utenriksdepartementet blant annet at Søreide har debatter i Stortinget dagen etter møtet i Brussel og at en reise ville gitt henne karantene på det tidspunktet.

Direktør Iver B. Neumann ved Fridtjof Nansens Institutt kaller avgjørelsen om å ikke reise til Brussel en feilvurdering.

Les også: En av Jerns Stoltenbergs største utfordringer er å holde Nato samlet

– De fleste land lar både sine statsråder reise og har fått dem vaksinert. I Norge gjør nærmest statsministeren det til et poeng at hun vil vente. Det er en slående mangel på vilje til å lede fra fronten. Utenrikspolitisk er det ødeleggende, for vi trenger å vise flagget på løpende basis, spesielt når andre land gjør det, sier han til Dagens Næringsliv.

– Jeg mener vi har ivaretatt norske utenrikspolitiske interesser godt gjennom pandemien ved bruk av digitale møter og samtaler, svarer Ine Eriksen Søreide.

Powered by Labrador CMS