Nyheter

VENTER MED SVERIGE: Ungarns statsminister Viktor Orban. Mandag sa landet ja til finsk Nato-medlemskap, men landet har enda ikke sagt ja til svenskene.

Ungarn anklager Sverige for å ha en fiendtlig holdning

Ungarn vil ikke godkjenne Sveriges Nato-søknad før flere problemer er løst, sier talsmann. Sentralt står svensk kritikk av landets regjering.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ungarske nasjonalforsamlingen godkjente mandag Finlands Nato-søknad, men holder i likhet med Tyrkia igjen når det gjelder den svenske søknaden.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det vil kreve betydelig innsats fra begge sider før den svenske søknaden kan godkjennes, ifølge regjeringens talsmann Zoltán Kovács. Han anklager Sverige for konstant å undergrave forholdet mellom de to land.

– Svenske utsendinger har gjentatte ganger ivret etter å kritisere Ungarn via diplomatiske kanaler og har brukt sin politiske innflytelse til å skade Ungarns interesser, ifølge Kovács.

Han viser til at Sverige blant annet har kritisert den ungarske regjeringen for å svekke rettssikkerheten i landet, noe statsminister Viktor Orban avviser.

– Sverige har i årevis inntatt en fiendtlig holdning til Ungarn, sier Kovács

– Når vi føyer til Ankaras bekymringer og klager, etterlater det ikke mye rom for å manøvrere, i hvert fall ikke før svenskene endrer melodi og bidrar til at disse langvarige sårene kan gro, sier han.

Les også: Ungarn vil ikke pågripe Putin etter arrestordre.

Powered by Labrador CMS