Nyheter

SØTA VÅPENBROR: Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) under en pressekonferanse i etterkant av Ungarns Nato-ja.

TT: Sverige ventes å bli Nato-medlem torsdag

Nato regner med at Ungarn kommer til å levere inn sin godkjenning av Sveriges Nato-søknad til USA i løpet av torsdag, erfarer nyhetsbyrået TT. 

Publisert

Onsdag reiste statsminister Ulf Kristersson og Sveriges utenriksminister Tobias Billström til Washington for å signere Nato-dokumenter, som av formelle årsaker må arkiveres i USA, melder Reuters.

Sverige vil være formelt medlem i Nato fra det øyeblikket papirene fra Ungarn og Sverige er innlevert og arkivert i USA, melder TT.

Mandag ved lunsjtider skal Sveriges flagg heises utenfor forsvarsalliansens hovedkvarter i Brussel, får svenske TV4 opplyst.

Statsminister Ulf Kristersson vil være til stede i Belgia, i tillegg til øverstkommanderende for Sveriges forsvar Micael Bydén og andre toppolitikere, melder kanalen, som siterer anonyme kilder.

Flere Nato-topper vil også være til stede, og det er planlagt en rekke seremonier, får TV4 opplyst.

26. februar stemte Ungarns nasjonalforsamling ja til Sveriges Nato-søknad som siste land i alliansen. Saken lå på nasjonalforsamlingens bord allerede sommeren 2022, men ble forsinket flere ganger av statsminister Viktor Orbans parti Fidesz.

Sverige og Finland søkte begge medlemskap i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina i februar 2022. Finland ble alliansens 31. medlem i april i fjor.

Powered by Labrador CMS