Nyheter

VIL HA SVERIGE INN: Den polske statsministeren Mateusz Morawiecki (t.h) sammen med den svenske statsministeren Ulf Kristersson (t.v.) i Stockholm mandag.

Polen legger press på Tyrkia for Nato-ja til Sverige

Polen presser på for at Tyrkia skal gi sitt samtykke til at Sverige tas opp som Nato-medlem, sier statsminister Mateusz Morawiecki.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag besøkte Morawiecki sin svenske kollega Ulf Kristersson i Stockholm. Polen er blant landene som gjerne vil se Sverige bli en del av Nato.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det vil endre sikkerhetssituasjonen i denne delen av verden fullstendig, sier Morawiecki på en pressekonferanse i den svenske hovedstaden.

Gjesten i Stockholm sier Polen fortsatt har et godt forhold til Tyrkia.

– Vi prøver så godt vi kan å få Tyrkia til å akseptere svensk medlemskap, sier Morawiecki. Alle Nato-land må gi sin tilslutning til å ta opp et nytt medlem.

– Vi tar det også opp i alle samtaler vi har med USA. Deres innsats kan bli helt avgjørende, sier Morawiecki.

Han påpeker at Tyrkia ønsker seg F-16 kampfly.

Polen har vært en av pådriverne for å gi Ukraina Leopard 2-stridsvogner. Morawiecki sier Ukraina mest av alt trenger mer ammunisjon, men ser gjerne at Sverige gir samme type stridsvogn.

Les også: Fremmede aktører investerer i og kjøper opp norske virksomheter og eiendom, ifølge NSMs ferske trusselvurdering.

Powered by Labrador CMS