Nyheter

ØVELSE: Det nederlandske amfibiefartøyet HNLMS «Rotterdam» i bakgrunnen og en Stridsbåt 90 i forgrunnen, under en marineøvelse utenfor Bergen i 2005.

Nato sendte fartøy til Østersjøen

Nato har sendt det nederlandske fartøyet HNLMS «Rotterdam» til Østersjøen, melder Aftonbladet. Skipet er der for å vise nærvær og solidaritet, ifølge alliansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fartøyet seilet lørdag gjennom Öresund og befant seg søndag i Østersjøen sør for den danske øya Bornholm, skriver avisa. HNLMS «Rotterdam» er flaggskipet i Natos stående maritime styrke SNMG1, og er ifølge Nato på plass for å overvåke situasjonen i området.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Sveriges forsvar øker nærværet på Gotland.

– Det er en planlagt utplassering, og de er der for å vise nærvær og solidaritet med hele alliansen. Den stående styrken er alltid tilgjengelig for å gjennomføre forsvarsoppgaver, fra øvelser til oppdrag, sier en Nato-talsperson til Aftonbladet.

I forrige uke reiste tre russiske landgangsfartøy, som brukes til å frakte marineinfanteri, inn i Østersjøen via de danske sundene. Fredag trappet Sverige opp sin militære tilstedeværelse på Gotland.

Les også: Vesten og Russland på helt ulike spor, ifølge Putins talsmann.

Powered by Labrador CMS