Nyheter:

UROLIG: Soldater i Yangon.
UROLIG: Soldater i Yangon.

Opprørere i Myanmar hevder å ha tatt militærbase

En etnisk opprørsgruppe i Myanmar hevder å ha angrepet og tatt kontroll over en militærbase øst i landet, nær grensen til Thailand.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Våre styrker inntok den burmesiske militærleiren, sier opprørsgruppen Karen National Unions (KNU) utenrikspolitiske leder Saw Taw Nee til AFP.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kampene brøt ut ved 5-tiden tirsdag morgen lokal tid, nær Salaween-elva.

Les også: Nye Myanmar-sanksjoner fra EU.

Elva utgjør deler av grensen mellom Myanmar og Thailand. Innbyggere på den thailandske siden sa de kunne høre skyting og eksplosjoner fra Myanmar.

KNU er blant de mest prominente motstanderne til militærjuntaen. Gruppen er aktiv i delstaten Karen, der den i flere uker har vært i sammenstøt med hæren. Over 24.000 sivile, blant dem rundt 2.000 som tok seg over elva for å søke midlertidig tilflukt på thailandsk side, har blitt drevet fra sine hjem.

Rundt en tredel av Myanmars areal, mesteparten i grenseområder, er kontrollert av en rekke opprørsgrupper som har sin egen milits.

KNU har fordømt hærens kupp 1. februar, der landets sivile leder Aung San Suu Kyi ble avsatt, og opprørsgruppen sier at de har tatt hånd om minst 2.000 kuppmotstandere som flyktet fra urbane områder i landet.

Over 750 sivile er blitt drept av sikkerhetsstyrker kontrollert av militærjuntaen siden 1. februar, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen AAPP.

Les også: Militærkuppet i Myanmar - Over 500 drept.

Powered by Labrador CMS