Nyheter

MISSIL: Bildet viser oppskytningen av en Zircon hypersonisk rakettmissil, fra den russiske fregatten Admiral Gorshkov.

Irland protesterer mot russiske marineøvelser

Russland har gitt Irland beskjed om at de planlegger marineøvelser i internasjonalt farvann 240 kilometer unna den irske kysten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har gjort det klart overfor den russiske ambassadøren i Irland at dette ikke ønskes velkommen. Dette er ikke tiden for å øke militær aktivitet og spenning, med tanke på hva som skjer i og rundt Ukraina i øyeblikket, sier utenriksminister Simon Coveney.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Øvelsene skal finne sted sørvest for Irland. Det aktuelle området er utenfor Irlands territorialfarvann, men innenfor landets økonomiske sone.

Russland har tidligere varslet store marineøvelser i siste del av januar og februar i Middelhavet, Stillehavet, Arktis og det nordøstlige Atlanterhavet. Flere enn 140 krigsskip, 10.000 soldater og 60 fly skal medvirke.

Øvelsene skal holdes samtidig som vestlige land frykter en russisk invasjon i Ukraina. Som følge av den spente situasjonen sender Nato ekstra styrker til Øst-Europa.

Les også: Den russiske marinen prøveskjøt hypersonisk våpen.

Powered by Labrador CMS