Nyheter

TIL SVERIGE: Sverige har bestilt CAMM-missiler til sine fem Visby-klasse korvetter.

Sverige har bestilt nye luftvernmissiler

Det svenske forsvaret har inngått en avtale med MBDA om å kjøpe missiler til Visby-klassen.

Publisert

Försvarets materielverk har signert en avtale med MBDA om å få levert Common Anti-air Modular Missiles (CAMM) til det svenske forsvaret, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

MBDA er en multinasjonal produsent av missiler med eierselskaper fra Frankrike, Italia og Storbritannia.

Ifølge pressemeldingen er CAMM tiltenkt den svenske marinens fem Visby-klasse korvetter. Disse vil bruke MBDAs Sea Ceptor-system for å levere missilene, skriver selskapet.

Administrerende direktør i MBDA, Eric Beranger, sier i pressemeldingen at de er stolte over å fortsette sin lange historie med Sverige og svensk industri, inkludert Saab, som partnere.

– CAMM vil gi Sverige og den svenske marinen en formidabel luftforsvarsevne, som gir landet et sterkt, nytt bidrag til Nato sammen med andre allierte Sea Ceptor-brukere, som den engelske marinen, sier Beranger i meldingen.

CAMM har en rekkevidde på 25 kilometer.

Sverige føyer seg inn i rekken av land som har bestilt CAMM. Blant andre har Polen, Storbritannia, Italia, Canada og Brasil gjort store bestillinger den siste tiden.

Powered by Labrador CMS