Nytt om navn

JOBBER I GARDEN: Amanda Bergh avbildet i forbindelse med et intervju i Forsvarets forum høsten 2022.

Militært kvinnelig nettverk har valgt ny leder

Hun jobber til daglig med HR i Garden og ble hørt av høyeste hold i debatten om mobbing og trakassering i Forsvaret.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Amanda Bergh, oversersjant og seksjonssjef for HR i HMKG, også kjent som Garden, er valgt til leder i Militært kvinnelig nettverk (MKN). Nettverket avholdt årsmøte siste helgen i januar.

Bergh har vært fungerende leder i nettverket siden august, da hennes forgjenger Nina Grimeland sluttet i Forsvaret.

I 2023 vil MKN fortsette med å motivere kvinner til livslang karriere i Forsvaret. Videre vil de skape sosiale og faglige arenaer der militære kvinner kan møtes på tvers av gren og grad og utveksle erfaringer og kunnskap, skriver Bergh i en sms til Forsvarets forum.

– Det er viktig at den ansatte i alle arbeidslivets faser opplever at det finnes muligheter for akkurat dem. Det har aldri før vært større interesse rundt MKN, og det handlingsrommet skal vi utnytte til å skape mest mulig merverdi for våre kolleger i uniform, opplyser Bergh.

Bergh har vært fungerende leder for MKN siden 1. august i fjor.

MKN har cirka 5000 medlemmer, herunder alle kvinner som har eller har hatt uniform, men som ikke er i førstegangstjenesten.

I handlingsplanen til MKN står det blant annet at de skal følge opp og motivere etablerte lokallag ved de ulike tjenestestedene.

Bergh har engasjert seg i saker som uniformer for gravide, og hun ble hørt av toppsjefene i Forsvaret i debatten om varsling.

Powered by Labrador CMS