Nyheter:

MEDALJER: Ledende menig Emma Bjune og Jan Nordskog er de første menige i Sjøforsvaret til å motta feltsportmedaljen.

Menige i Sjøforsvaret mottar feltsportmedaljen for første gang

To vernepliktige fra IM-seksjonen på Haakonsvern mottok medaljen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

14. april delte sjef Sjøforsvaret, kontreadmiral Rune Andersen, ut feltsportmedaljen til ledende menig Emma Bjune og Jan Nordskog, begge vernepliktige fra Information Management (IM)-seksjonen, på Haakonsvern.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det ble en høytidelig, men koronavennlig seremoni på oppstilling med medsoldater fra samme kohort, skriver Sjøforsvaret i et innlegg på Facebook.

For å øke interessen for militære ferdigheter, har forsvarssjef Eirik Kristoffersen endret statuttene for de militære ferdighetsmerkene. Han understreker at kravene er de samme, selv om statuttene er endret.

FERDIGHETSMERKE: Kontreadmiral Rune Andersen delte ut feltsportmedaljen

– Ferdighetsmessig er det like krevende som før. Det viktigste for meg er at vi hever interessen og legger til rette for mer militær idrett og militær skyting. Det er grunnleggende for Forsvaret, sier Kristoffersen.

Lang Tradisjon

Ferdighetsmerker skal oppøve mot, tilegnelse av styrke, og utholdenhet rettet mot feltmessig hardførhet. I Forsvaret har ferdighetsmerkene lang tradisjon. Skyttermerket ble innført allerede i 1861, skimerket og marsjmerket i 1915, mens infanterimerket kom i 1928.

Totalt sett dekker de ulike ferdighetsmerkene det meste av basisferdighetene en soldat bør beherske.

Les også: Norskledet øvelse blir den største innenfor polarsirkelen siden den kalde krigen

Med de nye statuttene kan vernepliktige opparbeide seg et flertalls merker i løpet av førstegangstjenesten. Ledende menig Emma Bjune og Jan Nordskog er de første menige i Sjøforsvaret til å motta feltsportmedaljen.

Les også: Pandemien har kostet Forsvaret 348 millioner kroner

Powered by Labrador CMS