Nyheter

OFFENSIV: Ukrainske soldater beskyter russiske stillinger fra en skyttergrav ved frontlinjen i Zaporizjzja regionen i Ukraina, fredag 23. juni 2023.

USA sender våpen til Ukrainas offensiv

Den militære støttepakken inneholder blant annet luftvernmissiler og har en verdi på rundt 5,4 milliarder norske kroner.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

På tirsdag annonserte USA at landet sender nok en pakke med militær støtte til Ukraina. Pakken skal ha en verdi på rundt 5,4 milliarder norske kroner, skriver Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Pakken skal blant annet inneholde mer enn 50 pansrede kjøretøy og missiler til luftvernsystemer. Pakken skal, ifølge Defense News, ha som mål å støtte oppunder den pågående ukrainske offensiven, som frem til nå ikke har tatt store steg.

Med denne pakken er det gang nummer 41 siden Russlands fullskala invasjon av Ukraina at USA har levert våpen til Ukraina gjennom «presidential drawdown authority». Programmet tillater Pentagon å raskt ta materiell og utstyr fra egne lagre og donere det til Ukraina.

Powered by Labrador CMS