Nyheter

FLOTEX: Marineøvelsen FLOTEX 21 er i gang. Bildet viser en av artilleristene ombord på KNM Thor Heyerdahl under Flotex 2017
FLOTEX: Marineøvelsen FLOTEX 21 er i gang. Bildet viser en av artilleristene ombord på KNM Thor Heyerdahl under Flotex 2017

Marineøvelsen FLOTEX 21 er i gang

Norske og allierte fartøy trener nå sammen i Nord-Norge i «årets største marineøvelse». Det gjør de sammen med styrker i luften og på land.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjøforsvarets årlige øvelse FLOTEX er i gang, melder Forsvaret i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nesten 20 norske og allierte fartøy skal trene i områdene Vågsfjorden, Andfjorden og havområdet utenfor Andøya. Øvelsen vil foregå fra 15. november til 3. desember.

I tillegg skal luftstyrker delta i øvelsen. Luftenhetene som deltar er F-35 og F-16, maritimt patruljefly (MPA), redningshelikopter, NH90-helikopter og DA20.

Målet med øvelsen er ifølge Forsvaret å «bygge maritim kampkraft, og øke krigføringsevnen i nordlige farvann.»

Sjef Marinen, flaggkommandør Trond Gimmingsrud forklarer viktigheten av øvelsen.

– FLOTEX 21 er årets største marineøvelse. Den er viktig for oss av to grunner. For det første gir den oss mulighet til å trene på en rekke grunnleggende ferdigheter. Det gjør vi internt i Marinen, men også sammen med allierte fartøy og luftenheter.

– For det andre er det en øvelse hvor vi knytter allierte tett til oss, og de blir bedre kjent med å operere i våre områder. Det er bra for vår sikkerhet at de gjør seg kjent med å operere i våre farvann også når det er kaldt og mørkt, sier Gimmingsrud i pressemeldingen.

Les mer: KNM Maud seiler igjen

Powered by Labrador CMS