Nyheter

LEDET KUPP: Malis president Assimi Goïta ledet kupp i 2020 og 2021, før han ble president i landet.
LEDET KUPP: Malis president Assimi Goïta ledet kupp i 2020 og 2021, før han ble president i landet.

Militærjuntaen i Mali hevder å ha avverget kuppforsøk

Malis regjering, som ledes av en kuppmaker, sier den har avverget et kuppforsøk som var støttet av en ikke navngitt vestlig stat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunngjøringen er den siste utviklingen i urolighetene i Mali, der oberst Assimi Goïta ledet kupp i 2020 og 2021 før han ble president i det vestafrikanske landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: De russiske soldatene som dør, er unge og fattige

– Disse soldatene var støttet av en vestlig stat. Forsøket ble avverget takket være årvåkne og profesjonelle sikkerhetsstyrker, heter det uttalelsen som er signert regjeringens talsperson oberst Abdoulaye Maiga.

Uttalelsen gir få opplysninger om det som angivelig skjedde, men den nevner arrestasjoner og at de pågrepne blir overlevert til rettsvesenet. Identiteten deres eller hvor de er blir derimot ikke avslørt.

Det blir heller ikke oppgitt hvilket land som anklages for å ha deltatt i kuppforsøket.

Forholdet til tidligere kolonimakt Frankrike har imidlertid forringet seg under Goïtas styre. Det har blant annet ført til at Frankrike har trukket ut styrker som har brukt ni år på å bekjempe islamistiske ekstremister i regionen.

Powered by Labrador CMS