Nyheter:

MALI: Soldater fra Task Force Takuba i Mali, som svenske styrker er en del av. Nylig ble tre soldater såret av en veibombe.
MALI: Soldater fra Task Force Takuba i Mali, som svenske styrker er en del av. Nylig ble tre soldater såret av en veibombe.

Tre svenske soldater såret i Mali

De ble såret da patruljen deres kjørte på en veibombe øst i Mali onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Soldatene er del av internasjonale styrker som er plassert i Mali og kjørte på en veibombe onsdag kveld. Ifølge det svenske forsvaret er tre soldater såret. Soldatene skal ikke være alvorlig skadd.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I følge Det svenske forsvaret er to av soldatene tilbake i tjeneste, mens den tredje er under medisinsk observasjon. Soldatene tilhører den franskeledede Task Force Takuba som består av spesialsoldater fra flere europeiske land.

Det svenske bidraget består av et helikoptre av typen Black Hawk og en hurtigreaksjonsstyrke. Totalt har Sverige rundt 150 personer som del av Task Force Takuba. De er stasjonert i området som grenser mot Niger og Burkina Faso

Også norske FN-soldater er på oppdrag i Mali for tiden med et C-130J Hercules transportfly som skal være i landet frem til mai 2021. Transportbidraget heter NORTAD III og består av rundt 70 personer – inkludert flybesetning, teknikere og annet støttepersonell.

Powered by Labrador CMS