Nyheter

GENERALMAJOR: Rolf Folland tar over som sjef Luftforsvaret i august.
GENERALMAJOR: Rolf Folland tar over som sjef Luftforsvaret i august.

Rolf Folland blir ny sjef for Luftforsvaret

Folland er utnevnt til generalmajor. Han tar over som sjef Luftforsvaret i august.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Brigader Rolf Folland utnevnes til generalmajor i Luftforsvaret og beordres i stilling som sjef Luftforsvaret med tiltredelse fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det kom frem i statsråd 4. juni.

I dag er generalmajor Tonje Skinnarland sjef Luftforsvaret. Hun har sittet i stillingen i fem år.

Folland kommer fra stillingen som sjef for Luftoperativt inspektorat (LOI) på Rygge, der han har vært siden 2017.

– Dette blir veldig bra. Rolf er en svært dyktig offiser, jeg er sikker på at han kommer til å ta fatt på sin nye oppgave på en veldig god måte. Luftforsvaret, som resten av Forsvaret, skal fortsette å utvikle seg i årene som kommer. Jeg gleder meg til å få Rolf inn som del av den øverste ledelsen i Forsvaret, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen i en pressemelding.

Folland tar ifølge pressemeldingen over som sjef Luftforsvaret i august.

– Det er med ydmykhet og stor glede jeg ser frem til å lede Luftforsvaret videre mot økt operativ effekt. Jeg gleder meg virkelig til å motta stafettpinnen fra generalmajor Skinnarland i august, sier Folland i pressemeldingen fra Forsvaret.

Generalmajor Folland er ifølge pressemeldingen utdannet helikopterflyger og har en mastergrad fra US Air Force Command and Staff College (ACSC), sjefskurset ved Forsvarets høgskole, og Royal College of Defence Studies i London. Han har også en sivil bachelorgrad i psykologi.

Powered by Labrador CMS